Efteling

'Efteling opent nieuwe mega-attractie Symbolica in 2017'

09-11-2015, 21:40 uur | Reacties

De nieuwste aanwinst van de Efteling gaat hoogstwaarschijnlijk al binnen anderhalf jaar open. Er zijn vergevorderde plannen om miljoenenattractie Symbolica te presenteren in 2017, als het pretpark 65 jaar bestaat. Dat melden meerdere betrouwbare bronnen aan Looopings.

Symbolica wordt de duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling. De eerste bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2016. Efteling-tekenaar Sander de Bruijn is aangesteld als hoofdontwerper. Hij was eerder verantwoordelijk voor onder meer achtbaan Baron 1898 en het decor van paardenshow Raveleijn.

ZIE OOK: Primeur: Efteling gooit plannen voor mysterieuze nieuwe attractie overhoop

De nieuwe trekpleister wordt een zogeheten 'trackless darkride'. In tegenstelling tot klassieke darkrides rijden de wagentjes niet over een stalen rail, maar 'glijden' ze als het ware over de grond langs verschillende scènes. Symbolica draait om de wereld van Efteling-mascotte Pardoes.

De Efteling vergeleek de nieuwigheid eerder met klassiekers als Droomvlucht en Fata Morgana. In eerste instantie ging het project door het leven als Hartenhof. Het was de bedoeling dat de attractie in 2012 af zou zijn, maar de bouw werd meermaals uitgesteld. Fans speculeren al jaren over een openingsjaar.

De Efteling geeft zelf nog geen zekerheid. "Over het openingsjaar van de attractie is intern nog geen beslissing genomen", laat een woordvoerster aan Looopings weten.

ZIE OOK: Looopings onthult: nieuwe topattractie Efteling krijgt andere naam

Reacties