Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling opent nieuwe mega-attractie Symbolica in 2017'

09-11-2015, 21.40 uur

De nieuwste aanwinst van de Efteling gaat hoogstwaarschijnlijk al binnen anderhalf jaar open. Er zijn vergevorderde plannen om miljoenenattractie Symbolica te presenteren in 2017, als het pretpark 65 jaar bestaat. Dat melden meerdere betrouwbare bronnen aan Looopings.

Symbolica wordt de duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling. De eerste bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2016. Efteling-tekenaar Sander de Bruijn is aangesteld als hoofdontwerper. Hij was eerder verantwoordelijk voor onder meer achtbaan Baron 1898 en het decor van paardenshow Raveleijn.

De nieuwe trekpleister wordt een zogeheten 'trackless darkride'. In tegenstelling tot klassieke darkrides rijden de wagentjes niet over een stalen rail, maar 'glijden' ze als het ware over de grond langs verschillende scènes. Symbolica draait om de wereld van Efteling-mascotte Pardoes.

De Efteling vergeleek de nieuwigheid eerder met klassiekers als Droomvlucht en Fata Morgana. In eerste instantie ging het project door het leven als Hartenhof. Het was de bedoeling dat de attractie in 2012 af zou zijn, maar de bouw werd meermaals uitgesteld. Fans speculeren al jaren over een openingsjaar.

De Efteling geeft zelf nog geen zekerheid. "Over het openingsjaar van de attractie is intern nog geen beslissing genomen", laat een woordvoerster aan Looopings weten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be