Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Gaat dit te ver? Pretpark onder vuur om 'schokkende' halloweenreclame

01-11-2015, 17.18 uur

Ouders zijn woedend op het Zweedse pretpark Liseberg. Volgens hen is een reclamecampagne voor een halloween-evenement enorm traumatiserend. Het promotiemateriaal zou kindermishandeling verheerlijken, klagen gechoqueerde vaders en moeders in Zweedse media.

Op de affiches staan gezichten van kinderen waarvan een helft is veranderd in een zombie, met duivelse ogen en bloederige wonden. "Onze kinderen zijn doodsbang na het zien van deze intimiderende beelden", vertelt een moeder in een krant. "Mijn zoon heeft een ontwikkelingsstoornis en denkt dat de foto's echt zijn."

De bezorgde ouders zijn ook bang dat Liseberg "verkeerde signalen" afgeeft aan volwassenen met slechte bedoelingen. "Het doet ons bovendien denken aan slachtoffers van bomaanslagen."

Een woordvoerster van Liseberg zegt het te betreuren dat de reclames kennelijk negatieve reacties oproepen. Het attractiepark is tijdens Halloween in ieder geval onverminderd populair. Op sommige dagen kwamen er 30.000 bezoekers op het griezelfestijn af.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be