Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is er veranderd bij De Indische Waterlelies in de Efteling

31-10-2015, 23.58 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De Efteling heeft flink huisgehouden bij De Indische Waterlelies in het Sprookjesbos. Na een renovatie van bijna een maand ging het sprookje vanochtend weer open. De heks heeft de grootste gedaantewisseling ondergaan.

Voor het uiterlijk van de mysterieuze feeks werd teruggegrepen op de originele tekeningen van Anton Pieck. Het personage kreeg een ander masker, waardoor ze een stuk lelijker en afschrikwekkender overkomt. Ook de techniek achter de heks is vernieuwd.


ZIE OOK: Paul de Leeuw weg als stem van Efteling-sprookje De Indische Waterlelies

Verder werden veel decorstukken vervangen. De zingende ganzen kregen nieuwe veren, de kikkers zijn opgefrist. Buiten zijn de enorme tempelbewakers voorzien van een nieuwe laag bladgoud. Daarnaast was er opvallend veel aandacht voor het groen op het plein voor de attractie.

Efteling-huiscomponist René Merkelbach werd ingeschakeld om de muziek een opfrisbeurt te geven. Hij voorzag de soundtrack van nieuwe geluidseffecten, waaronder krekels en twinkels. Dankzij een nieuwe mix en een professionelere geluidsinstallatie komt de beroemde tune nu beter over dan ooit.

Eerder werd al duidelijk dat Paul de Leeuw ging verdwijnen als verteller van het sprookje. De oude vertelstem van Reny de Lannée de Betrancourt keerde terug, tot grote vreugde van een hoop Efteling-fans.

ZIE OOK: Sneeuwwitje in de Efteling krijgt megarenovatie

Reacties