Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is er veranderd bij De Indische Waterlelies in de Efteling

31-10-2015, 23.58 uur

De Efteling heeft flink huisgehouden bij De Indische Waterlelies in het Sprookjesbos. Na een renovatie van bijna een maand ging het sprookje vanochtend weer open. De heks heeft de grootste gedaantewisseling ondergaan.

Voor het uiterlijk van de mysterieuze feeks werd teruggegrepen op de originele tekeningen van Anton Pieck. Het personage kreeg een ander masker, waardoor ze een stuk lelijker en afschrikwekkender overkomt. Ook de techniek achter de heks is vernieuwd.

Verder werden veel decorstukken vervangen. De zingende ganzen kregen nieuwe veren, de kikkers zijn opgefrist. Buiten zijn de enorme tempelbewakers voorzien van een nieuwe laag bladgoud. Daarnaast was er opvallend veel aandacht voor het groen op het plein voor de attractie.

Efteling-huiscomponist René Merkelbach werd ingeschakeld om de muziek een opfrisbeurt te geven. Hij voorzag de soundtrack van nieuwe geluidseffecten, waaronder krekels en twinkels. Dankzij een nieuwe mix en een professionelere geluidsinstallatie komt de beroemde tune nu beter over dan ooit.

Eerder werd al duidelijk dat Paul de Leeuw ging verdwijnen als verteller van het sprookje. De oude vertelstem van Reny de Lannée de Betrancourt keerde terug, tot grote vreugde van een hoop Efteling-fans.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be