Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert plannen voor nieuw vakantiepark: 'Dichter bij de natuur kun je niet komen'

28-10-2015, 05.47 uur

De Efteling geeft vandaag eindelijk duidelijkheid over plannen voor een tweede vakantiepark. De naam: het Loonsche Land. Er wordt bijna 30 miljoen euro gestoken in accommodaties die volledig in het teken staan van de natuur. Bezoekers kunnen slapen op, onder of boven de grond.

Men voorziet onder andere duinwoningen, boomhutten en huisjes aan het water in een gebied van acht hectare. In totaal komen er duizend bedden, verspreid over een groot hotel van vijf verdiepingen en negentig nieuwe huizen. Vooralsnog wil de Efteling geen ontwerpen prijsgeven.

Het is de bedoeling om het park in het voorjaar van 2017 te openen. Mogelijk begint de bouw al in het eerste kwartaal van 2016. De eerste voorbereidende werkzaamheden kunnen elk moment beginnen. "We moeten nu de vergunning aanvragen bij de gemeente", vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens in een interview met regionale kranten.

Volgens hem krijgt de uitbreiding een totaal andere sfeer dan het eerste Efteling-bungalowpark Bosrijk, dat in december 2009 openging. "Het gaat om een nieuw park met een eigen thematiek." De slogan wordt "Dichter bij de natuur kun je niet komen". Eettentjes gaan vooral streekproducten verkopen.

Het thema van het nieuwe vakantiepark lekte afgelopen zomer al uit. Een fansite berichtte toen over de komst van "vakantievilla's, paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven". De Efteling spreekt nu zelf over onder meer "boschalets en schaapskooien".

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be