Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Gemeente verdient 120.000 euro per jaar aan nieuw bungalowpark Efteling'

22-10-2015, 21.43 uur

De bouw van een tweede bungalowpark bij de Efteling gaat de gemeente Loon op Zand waarschijnlijk geen windeieren leggen. Volgens wethouder Kees Grootswagers levert het project jaarlijks maar liefst 120.000 euro extra op.

Nu ontvangt de gemeente nog zo'n 60.000 euro per jaar dankzij de toeristensector. Door de komst van het nieuwe Efteling-vakantiepark groeit dat bedrag naar 180.000 euro, denkt Grootswagers.

De inkomsten zullen - in tegenstelling tot voorgaande jaren - niet meer gebruikt worden om de gemeentebegroting op orde te krijgen. Het geld is alleen bedoeld voor "uitbreiding van de recreatietak", schrijft het Brabants Dagblad. Eén van de speerpunten is een nieuwe hotelzone vlakbij de Efteling.

De Efteling wil binnenkort zowel een nieuw bungalowpark als een nieuw hotel openen. Het vakantiepark heeft de werktitel Het Loonsche Land en opent naar verwachting in 2017, al willen woordvoerders daar nog niets over kwijt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be