Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Akkoord over nieuw pretpark WitchWorld in Almere

22-10-2015, 12.37 uur

De kogel is door de kerk. Er is een akkoord bereikt over een nieuw pretpark in Almere. Het is bedoeling dat een half afgebouwd kasteel langs de A6 wordt omgebouwd tot een themapark met heksen en trollen. Gravin, de eigenaar van het kasteel, wil het complex verkopen aan de firma WitchWorld.

Tussen nu en half november wordt het definitieve contract getekend. Met de overname van het kasteel is zo'n 20 miljoen euro gemoeid, meldt het Financieele Dagblad. In totaal is voor de bouw van WitchWorld ongeveer 90 miljoen euro nodig.

Om het pretpark daadwerkelijk te kunnen realiseren, zoekt WitchWorld nog naar investeerders en banken. Ook wordt er bij de lokale en regionale overheid aangeklopt voor subsidies. Men gaat uit van een opening in 2019. Uit haalbaarheidsonderzoek kwam eerder naar voren dat WitchWorld kan rekenen op 848.000 bezoekers per jaar.

Rabobank Almere noemt het toekomstige park een "boegbeeld voor Almere", dat ook veel Amsterdammers zal trekken. "Die stad zoekt buiten haar grenzen naar nieuwe recreatieve bestemmingen voor de almaar groeiende toeristenstromen." WitchWorld-eigenaar Ton Theunis wil niet op het nieuws reageren.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be