Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dagje Efteling zonder wachtrijen dankzij app met 'slimme' looproute

22-10-2015, 14.23 uur

Wachten in de Efteling is binnenkort misschien wel verleden tijd. Een paar computerexperts en wiskundigen werken aan een app met een automatische 'slimme' looproute. Op basis van gemiddelde wachttijden wordt berekend op welk moment attracties het rustigst zijn.

De nieuwe dienst heeft de werktitel 'Wonder Wachttijden' gekregen. "Je geeft eerst aan welke attracties en shows je allemaal wil bezoeken", vertelt mede-initiatiefnemer Jan van Kampen aan Looopings. "Op basis van je voorkeuren, dik twee jaar aan historische wachttijdendata en de weersvoorspelling krijg je een lijstje voorgeschoteld met de volgorde waarin je het best attracties kunt gaan bezoeken."

Met Wonder Wachttijden staan bezoekers gegarandeerd minder lang in de rij dan gewoonlijk, belooft Van Kampen. De app is vooral bedoeld voor mensen die niet zo vaak in de Efteling komen. "Abonnementhouders en fans kunnen de perfecte looproute vaak zelf samenstellen."

Onlangs schreef de Efteling een wedstrijd uit voor creatievelingen met goede digitale ideeën voor het pretpark. Eigenlijk was Wonder Wachttijden daarvoor bedoeld, maar het idee haalde de voorronde niet. Bedenker Van Kampen is ook de man achter EftelStats, een website waarop alle gegevens over Efteling-wachttijden worden opgeslagen en geanalyseerd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be