Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park haalt inspiratie voor nieuw waterpark uit New York

01-11-2015, 16.32 uur | Reacties

Het grootste pretpark van Duitsland blijft aan de weg timmeren. Plannen voor een nieuw zwemparadijs in Europa-Park worden steeds concreter. Voor het project halen de Duitsers inspiratie uit een gigantisch waterpark in New York.

Europa-Park laat zich adviseren door Chip Cleary, die twintig jaar lang de baas was van het enorme Splish Splash-park in Long Island (New York). Daar staan meer dan dertig waterattracties verspreid over bijna 400.000 vierkante meter.

Het waterpark van Europa-Park opent volgens de planning in 2018. Er is een investering van 140 miljoen euro mee gemoeid, schrijven regionale media. Eigenlijk was het de bedoeling dat het complex al in 2016 af zou zijn.

In het zwemparadijs van 12.000 vierkante meter is plaats voor een golfslagbad, een surfsimulator, een wildwaterbaan, stroomversnellingen, een waterspeelplaats en tal van glijbanen. Europa-Park zet ook meteen een spa, een sauna en een hotel met driehonderd kamers neer. Er zijn nog geen ontwerpen vrijgegeven.

Ondertussen staat ook het pretpark zelf niet stil. De komende maanden wordt een kindergebied omgebouwd tot een themazone in Ierse stijl. Daarmee is Ierland het veertiende Europese land dat in Europa-Park wordt uitgebeeld. Naar verwachting komen er drie nieuwe familieattracties, waaronder een schommelschip.

Reacties