Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boze ondernemer uit Kaatsheuvel haalt Efteling door het slijk

10-10-2015, 23.29 uur

De Efteling krijgt er flink van langs in een lokaal krantje. Een ondernemer uit Kaatsheuvel heeft een paginagrote advertentie laten plaatsen in weekblad De Duinkoerier. Daarin probeert hij het attractiepark aan de schandpaal te nagelen.

De Kaatsheuvelse zakenman Maarten Verschure is fel tegen toekomstplannen van de Efteling, schrijft hij in een betoog van ruim duizend woorden. De advertentie - vol kromme zinnen en grammaticale fouten - schetst een vreselijk spookbeeld. Het uitbreiden van de Efteling zou zorgen voor enorme verkeersproblemen en schade aan het milieu.

"Vertragingen, ergernissen, ruzies, sluipverkeer, parkeerproblemen, bereikbaarheidsproblemen en milieubelasting; noem het maar op", aldus Verschure. Bovendien zouden hardwerkende Efteling-medewerkers vervangen worden door "goedkope buitenlandse krachten".

Ook gemeenteraadsleden worden zwartgemaakt. Zij moeten "via regelgeving" afdwingen dat de Efteling baangaranties afgeeft, vindt de ontevreden ondernemer. "De hoofdtaak is om voor de belangen van de inwoners op te komen. Men is niet in dienst van de Efteling."

Merkwaardig is dat de zakenman zich naar eigen zeggen eveneens zorgen maakt over het milieu. Hij vreest voor het lot van "vogeltjes en konijntjes" en klaagt dat touringcars op de Efteling-parkeerplaats voor luchtverontreiniging zorgen. Verschure blijkt zelf al tientallen jaren benzineslurpende, milieuvervuilende Amerikaanse terreinwagens te importeren naar Nederland.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be