Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Waterachtbaan Walibi Belgium krijgt speciale themamuziek

10-10-2015, 16.09 uur | Reacties

De nieuwe waterachtbaan van Walibi Belgium, waarin bezoekers met 100 kilometer per uur vooruit en achteruit gelanceerd worden, krijgt speciale themamuziek. Dat melden insiders aan Looopings. Walibi huurt de componisten van IMAscore in, een Duits bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van pretparkmuziek.

De 'power splash' wordt momenteel gefabriceerd bij staalconstructiebedrijf CSM in België. Het gaat om een wereldprimeur met een prijskaartje van 8,5 miljoen euro. Daarmee is het de grootste investering voor Walibi Belgium in tien jaar. In 2016 gaat de baan open.

IMAscore is bekend van soundtracks voor attracties en shows in onder andere Toverland, Phantasialand, Movie Park Germany, Europa-Park en Alton Towers. Voor Toverland verzorgden de Duitsers dit jaar nog de muziek van een nieuwe bobsleebaan. In Phantasialand kregen vier bestaande attracties aangepaste muziek.

Voor Walibi was IMAscore nog niet eerder actief. Projectmanager Xaver Willebrand wil de samenwerking nog niet bevestigen. Wel zegt hij in gesprek met Looopings: "Het is fantastisch als een attractie muziek krijgt die speciaal voor de ride gemaakt is. Het is een trend en daar zijn we blij mee."Meer Walibi Belgium
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be