Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Waterachtbaan Walibi Belgium krijgt speciale themamuziek

10-10-2015, 16.09 uur | Reacties

De nieuwe waterachtbaan van Walibi Belgium, waarin bezoekers met 100 kilometer per uur vooruit en achteruit gelanceerd worden, krijgt speciale themamuziek. Dat melden insiders aan Looopings. Walibi huurt de componisten van IMAscore in, een Duits bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van pretparkmuziek.

De 'power splash' wordt momenteel gefabriceerd bij staalconstructiebedrijf CSM in België. Het gaat om een wereldprimeur met een prijskaartje van 8,5 miljoen euro. Daarmee is het de grootste investering voor Walibi Belgium in tien jaar. In 2016 gaat de baan open.

IMAscore is bekend van soundtracks voor attracties en shows in onder andere Toverland, Phantasialand, Movie Park Germany, Europa-Park en Alton Towers. Voor Toverland verzorgden de Duitsers dit jaar nog de muziek van een nieuwe bobsleebaan. In Phantasialand kregen vier bestaande attracties aangepaste muziek.

Voor Walibi was IMAscore nog niet eerder actief. Projectmanager Xaver Willebrand wil de samenwerking nog niet bevestigen. Wel zegt hij in gesprek met Looopings: "Het is fantastisch als een attractie muziek krijgt die speciaal voor de ride gemaakt is. Het is een trend en daar zijn we blij mee."Meer Walibi Belgium
Reacties