Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Paul de Leeuw weg als stem van Efteling-sprookje De Indische Waterlelies

05-10-2015, 13.01 uur | Reacties

Het beroemde sprookje van De Indische Waterlelies in de Efteling wordt in ere hersteld. Tijdens een grote renovatie, die vandaag begint, verdwijnt de vertelstem van Paul de Leeuw. Dat onthult de presentator zelf in een filmpje op Facebook.

"Mijn hart is allesbehalve vrolijk", reageert De Leeuw teleurgesteld. Hij zegt een brief gekregen te hebben van de Efteling. Daarin staat dat de originele vertelling, ingesproken door Reny de Lannée de Betrancourt, weer van stal wordt gehaald. "Het gaat niet goed", aldus De Leeuw. Hij was sinds 2009 te horen bij het sprookje.

De komende vier weken is De Indische Waterlelies gesloten. Daarbij worden vrijwel alle decorstukken geschuurd, geverfd en ontkalkt. Het rotswerk - zowel binnen als buiten - wordt vervangen. Hetzelfde geldt voor de fonteinen.

Achter de schermen krijgen technische elementen eveneens een grondige revisie. Voor alle bewegende poppen - de heks, elfjes, kikkers en ganzen - staat een renovatie op de planning. De jungle met nepplanten krijgt eveneens een opknapbeurt.

Volgend jaar bestaat De Indische Waterlelies, bedacht door de Belgische koningin Fabiola, precies vijftig jaar. Op 30 oktober is het populaire sprookje weer toegankelijk, zonder de stem Paul de Leeuw. Over het verdwijnen van zijn vertelling werd al langer gespeculeerd. Veel Efteling-fans vonden het verhaal slecht ingesproken.Reacties