Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Serieus plan of flauwe grap? 'Nieuw pretpark in Brabants dorp'

05-10-2015, 00.50 uur

Wordt er binnenkort een nieuw attractiepark gebouwd in het Brabantse dorpje Nuenen? Wel als we een plaatselijk krantje mogen geloven. Volgens een bloedserieus artikel in De Nuenense Krant wordt er al geruime tijd in het diepste geheim gewerkt aan de realisering van een groot pretpark.

De beoogde locatie: recreatiegebied de Gulbergen, vlakbij dierentuin Dierenrijk. Een "onbekende buitenlandse investeerder" wil op die locatie een prestigieus park realiseren. Daarin moeten "alle elementen van diverse parken in Europa worden samengevoegd", staat in het bericht. Bezoekers kunnen zich naar verluidt onder meer verheugen op de hoogste achtbaan van Brabant.

De naam van het nieuwe pretpark zou 'Bravo Magic World' worden, maar die term is bij zowel de Kamer van Koophandel als het Merkenregister Benelux niet bekend. Het verhaal heeft dan ook veel weg van een flauwe grap. Toch houdt de krant vol dat er zaterdag 14 november een informatiebijeenkomst voor omwonenden gehouden wordt.

Eerder had recreatiebedrijf Libéma, eigenaar van de dierentuin in Nuenen, plannen om van de Gulbergen een flinke toeristenmagneet te maken. Er werd gesproken over honderden recreatiebungalows en een groot evenemententerrein.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be