Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

'Speelstad Oranje volgend jaar misschien weer open'

01-10-2015, 15.05 uur

Er gloort een sprankje hoop voor het gesloten pretpark Speelstad Oranje in Midden-Drenthe. Eigenaar Hennie van der Most denkt dat het overdekte speelparadijs mogelijk een tweede leven krijgt. Tot nu toe werd aangenomen dat het attractiepark voorgoed dicht zou blijven.

"Maar in 2016 kan het misschien weer open", laat de ondernemer weten. "We zijn erover in gesprek." Eén van de opties is dat personeelsleden het park overnemen. Dat gebeurde eerder met Preston Palace, een overdekt uitgaanscentrum van Van der Most in Almelo.

"Er moet in ieder geval flink geïnvesteerd worden in nieuwe attracties", geeft hij toe. Speelstad Oranje, gebouwd in een voormalige aardappelmeelfabriek, draaide de afgelopen jaren verlies. Toch is het dertig jaar oude park niet failliet. Afgelopen zondag sloten de deuren.

In het bungalowpark naast de Speelstad wonen tegenwoordig honderden asielzoekers. Zij blijven voorlopig gewoon zitten. Van der Most werkt ondertussen ook aan een nieuw overdekt pretpark in Rotterdam.



Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be