Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Amerikanen hebben Disneyland Paris kapotgemaakt'

13-09-2015, 14.04 uur

Dat Disneyland Paris al jaren verlies draait, is de schuld van de Amerikanen. Dat beweert althans een aandeelhouder van het Europese Disney-resort. Investeringsfonds CIMA geeft de Amerikaanse Walt Disney Company in een rechtszaak de schuld van alle financiële problemen.

CIMA klaagt de Amerikaanse moederorganisatie aan voor het misbruiken van vennootschapsgoederen, het presenteren van valse rekeningen en het verspreiden van valse informatie. Er wordt ook een aanklacht voorbereid vanwege "alle financiële schade die Disneyland Paris de afgelopen 25 jaar heeft opgelopen".

De onvrede hangt samen met de herkapitalisatie van het noodlijdende pretparkresort. Door een financiële herstructurering krijgen de Amerikanen meer macht in Parijs.

Een rechter heeft de klager afgelopen week in het ongelijk gesteld. Men is van plan om in hoger beroep te gaan bij het hooggerechtshof.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be