Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Bouw van Europa's hoogste en snelste achtbaan neemt vlucht

13-09-2015, 19.59 uur | Reacties

De bouw van de hoogste en snelste achtbaan van Europa wordt nu echt spannend. Binnen enkele dagen start het Spaanse pretparkresort PortAventura met het neerzetten van het belangrijkste deel van de fundering. De constructie van de gigantische nieuwe rollercoaster wordt maar liefst 112 meter hoog.

Dat vertelt communicatiemanager Oriol García in gesprek met Looopings. "We gaan de fundering van het allerhoogste gedeelte plaatsen. Het wordt een heel speciaal moment op de bouwplaats." De lanceerachtbaan komt in Ferrari Land te staan, een nieuw pretpark dat onderdeel wordt van het resort in Salou.

PortAventura breekt met de 'vertical accelerator' van zo'n 180 kilometer per uur haar eigen record. De hoogste én de snelste achtbanen van Europa zijn nu al in het attractiepark te vinden. "Als niemand anders onze records breekt, dan doen we het zelf maar", lacht García.

Welke andere attracties in het 100 miljoen euro kostende Ferrari Land komen te liggen, is nog onzeker. De officiële opening staat vooralsnog gepland voor het voorjaar van 2017. Mogelijk is de achtbaan eind 2016 al af. Het is de bedoeling dat het pretpark in de jaren erna verder groeit.

Het concept van Ferrari Land doet denken aan het overdekte attractiepark Ferrari World in Abu Dhabi. Toch wordt de Europese variant volgens de woordvoerder "in elk opzicht totaal anders", met name door het Italiaanse thema.

Meer PortAventura World
Reacties