Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Grote uitbreidingsplannen Madurodam: 'We moeten blijven vernieuwen'

10-09-2015, 13.39 uur

Madurodam wil uitgroeien tot een volwaardig pretpark. De Haagse miniatuurstad heeft grote uitbreidingsplannen om de concurrentie de baas te kunnen blijven. Volgens directeur Joris van Dijk is dat absoluut noodzakelijk.

"We moeten wel blijven vernieuwen, om ook voor de jongere generaties interessant te blijven", vertelt hij in De Telegraaf. "En dan is uitbreiding nodig." De gemeente Den Haag staat daar met "een positieve grondhouding" tegenover. De grond rondom Madurodam is eigendom van de gemeente.

De laatste grote uitbreiding van Madurodam stuitte jaren geleden op veel protesten van buurtbewoners en natuurorganisaties. Destijds moest een stuk bos tegen de vlakte. Mogelijk is dat nu weer het geval. Wel zegt directeur Van Dijk: "Het groen in de omgeving moet groen blijven."

Madurodam is nu 62.000 vierkante meter groot. De grote baas van de kleine stad kan nog niets zeggen over eventuele nieuwe attracties. Over drie maanden moet meer duidelijk worden. Deze zomer opende het Hof van Nederland, een historische beleving met speciale effecten.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be