Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Gloednieuw Italiaans pretpark op randje van de afgrond

12-09-2015, 20.15 uur

Een sombere toekomst dreigt voor het Italiaanse Cinecittà World. Iets meer dan een jaar na de opening staat het nieuwe attractiepark er zeer slecht voor. Tegenvallende bezoekersaantallen en negatieve reacties spelen het park parten.

Eigenlijk zou Cinecittà World open blijven tot en met december. De openingskalender is inmiddels aangepast: op 27 september eindigt het huidige seizoen. Volgens Italiaanse media trekt het park nauwelijks bezoekers. Op recensiesites als TripAdvisor wordt Cinecittà World een "desillusie" genoemd.

"Het is een pretpark zonder ziel. De entreeprijs staat niet in verhouding met wat er te vinden is", luidt een van de vele boze commentaren. "Het eten is van slechte kwaliteit. Het lijkt op een slechte kopie van Disneyland Paris."

Ook bij de opening waren de reacties overweldigend negatief. In Cinecittà World staan drie achtbanen: een overdekte rollercoaster met speciale effecten, een waterachtbaan en een baan met tien inversies. Ondanks de tegenvallende resultaten is het management wel van plan om volgend jaar een nieuwe attractie te openen: een ride met een scifi-thema.Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be