Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland levert nieuwe achtbaan op zonder thema en decors

28-08-2015, 08.48 uur

De nieuwe houten achtbaan van Plopsaland De Panne gaat er een stuk kaler uitzien dan verwacht. Als de rollercoaster volgend jaar opengaat, staat de constructie op een grote, lege vlakte. Alle beloofde thema-elementen en decors worden pas een jaar later neergezet.

De bouw van de achtbaan vindt plaats in twee fases. Bij de opening in juli 2016 zijn alleen de baan zelf en het bijbehorende station gereed. In het voorjaar van 2017 volgt een themagebied met Zwitserse huisjes en bergen.

"Na Halloween 2016 zullen we de attractie even sluiten om verder te gaan thematiseren", zegt directeur Steve Van den Kerkhof in een interview. Hij onthult ook dat de ride een topsnelheid van 71 kilometer per uur zal halen. Dat is iets minder snel dan Joris en de Draak in de Efteling.

De nog naamloze houten achtbaan van 22 meter hoog krijgt twee treinen voor elk twaalf passagiers. Op maandag 7 september beginnen de eerste bouwwerkzaamheden. Het parktreintje van Plopsaland, de Plopsa Express, kan daardoor de rest van het seizoen niet rijden.

Plopsa maakt er tegenwoordig een gewoonte van om attracties in het eerste openingsjaar kaal op te leveren. Dat gebeurde eerder bij themagebied Wickieland in Plopsaland De Panne (2013), achtbaan Sky Scream (2013) en vliegtuigmolen Sky Fly (2015) in het Duitse Plopsa-park Holiday Park.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be