Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Voormalig pretpark Autotron wordt waarschijnlijk asielzoekerscentrum

27-08-2015, 07.53 uur

De kans is groot dat het Autotron in Rosmalen wordt omgebouwd tot een asielzoekerscentrum. Het voormalige Brabantse autopretpark gaat waarschijnlijk tijdelijk vierhonderd asielzoekers opvangen.

Het college van Den Bosch moet daar begin volgende maand nog een beslissing over nemen, maar alle seinen lijken op groen te staan. Dat schrijft het Brabants Dagblad vandaag. Eigenaar Libéma ziet het plan in ieder geval wel zitten. "Wij kunnen en willen", zegt een voorlichter.

Libéma sloot eerder overeenkomsten over het onderbrengen van asielzoekers in de Zeelandhallen in Goes en de IJsselhallen in Zwolle. Het bedrijf exploiteert daarnaast dierentuinen en familieparken als Dierenrijk Eindhoven, vliegtuigmuseum Aviodrome in Lelystad, Safaripark en Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Zooparc Overloon en Aquazoo Friesland.

Het autopretpark in Rosmalen was operationeel van 1987 tot september 2003. Er stonden kleinschalige attracties, zoals een oldtimerbaan, een spoorlijntje, klimtoestellen en het Huis van de Toekomst. Tegenwoordig wordt het Autotron gebruikt als beurs- en evenementenlocatie.

Pretparken blijken gewilde opvanglocaties voor asielzoekers te zijn. Duinrell en het Drentse attractiepark Speelstad Oranje gingen het Autotron al voor.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be