Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Lords of the Rings-pretpark gaat voorlopig niet door

27-08-2015, 20.44 uur

Er komt voorlopig geen Lords of the Rings-pretpark in Europa. Plannen om in Spanje een themapark te bouwen geïnspireerd op de beroemde boeken- en filmreeks, zijn in de koelkast gezet.

Het park zou gebouwd worden in de heuvels bij de Zuid-Spaanse plaatsje Rincón de la Victoria. De gemeente, die zelf 500.000 euro zou investeren, heeft echter twijfels over de financiële haalbaarheid van het hele plan.

"Het project heeft absoluut niet onze prioriteit", zegt een pas aangetreden burgemeester. De gemeente heeft ruim 73 miljoen euro schuld. Het idee was het paradepaardje van de vorige burgemeester, die van het pretpark "de meest bijzondere toeristische trekpleister van de regio" wilde maken.

Filmmaatschappij Warner Brothers liet eerder al weten dat er mogelijk auteursrechten geschonden zouden worden als het themapark van de grond zou komen. De initiatiefnemers betaalden niet om het merk The Lord of the Rings te mogen gebruiken. Het park had eigenlijk eind dit jaar open moeten gaan.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be