Efteling

Boom valt op bootje Efteling-attractie Gondoletta: drie bezoekers gewond

25-08-2015, 13:34 uur | Reacties

In de Efteling is een boom terechtgekomen op een bootje van de Gondoletta. Drie opvarenden raakten daarbij gewond. Eén bezoeker heeft een hoofdwond, een ander brak een been. Het derde slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Ambulances, politieauto's en vijf brandweerwagens kwamen rond 13.30 uur ter plaatse. Voor de zekerheid werden ook een traumahelikopter en een duikteam uit Breda opgeroepen. In eerste instantie bestond het vermoeden dat een inzittende vermist zou zijn, maar dat bleek later niet het geval. Alle drie de slachtoffers waren aanspreekbaar.


ZIE OOK: Zomeravonden Efteling vanaf dit jaar zonder Gondoletta

De situatie is volgens een woordvoerder weer onder controle. Het gebied rondom de attractie is afgezet. Alle inzittenden in de andere schuitjes zijn met behulp van een motorboot geëvacueerd. Efteling-medewerkers en politiemensen houden nieuwsgierige passanten op afstand.

Bij het bootje dat werd geraakt door de vallende boom, brak de volledige dakconstructie af. De Gondoletta blijft in ieder geval de rest van de dag gesloten. Hoe de boom kon omvallen, wordt nog onderzocht.

In de Gondoletta, geopend in 1981, maken bezoekers een vaartocht van twintig minuten over de Siervijver. Er zijn in totaal veertig bootjes die per rondje 1081 meter afleggen. Onlangs werden de veiligheidseisen aangescherpt. Sindsdien gaat de attractie dicht na zonsondergang.

Vorig jaar zomer bleef de Gondoletta een tijdlang buiten gebruik omdat de kabel die de bootjes onder water met elkaar verbindt, gebroken was. In 2012 lieten vier jongens een bootje kapseizen. Eén van de daders kwam vast te zitten onder het gevaarte, waardoor hij bijna verdronk.ZIE OOK: Bezoekers Efteling kunnen niet in Gondoletta

Reacties