Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boom valt op bootje Efteling-attractie Gondoletta: drie bezoekers gewond

25-08-2015, 13.34 uur

In de Efteling is een boom terechtgekomen op een bootje van de Gondoletta. Drie opvarenden raakten daarbij gewond. Eén bezoeker heeft een hoofdwond, een ander brak een been. Het derde slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Ambulances, politieauto's en vijf brandweerwagens kwamen rond 13.30 uur ter plaatse. Voor de zekerheid werden ook een traumahelikopter en een duikteam uit Breda opgeroepen. In eerste instantie bestond het vermoeden dat een inzittende vermist zou zijn, maar dat bleek later niet het geval. Alle drie de slachtoffers waren aanspreekbaar.

De situatie is volgens een woordvoerder weer onder controle. Het gebied rondom de attractie is afgezet. Alle inzittenden in de andere schuitjes zijn met behulp van een motorboot geëvacueerd. Efteling-medewerkers en politiemensen houden nieuwsgierige passanten op afstand.

Bij het bootje dat werd geraakt door de vallende boom, brak de volledige dakconstructie af. De Gondoletta blijft in ieder geval de rest van de dag gesloten. Hoe de boom kon omvallen, wordt nog onderzocht.

In de Gondoletta, geopend in 1981, maken bezoekers een vaartocht van twintig minuten over de Siervijver. Er zijn in totaal veertig bootjes die per rondje 1081 meter afleggen. Onlangs werden de veiligheidseisen aangescherpt. Sindsdien gaat de attractie dicht na zonsondergang.

Vorig jaar zomer bleef de Gondoletta een tijdlang buiten gebruik omdat de kabel die de bootjes onder water met elkaar verbindt, gebroken was. In 2012 lieten vier jongens een bootje kapseizen. Eén van de daders kwam vast te zitten onder het gevaarte, waardoor hij bijna verdronk.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be