Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

De toekomst van pretparken: attracties met virtualreality-bril

26-08-2015, 21.39 uur

Binnen enkele jaren hebben we een brilletje nodig als we in de achtbaan stappen. Twee fabrikanten experimenteren met virtualreality-brillen die passagiers tijdens een ritje een heel andere omgeving laten zien.

Attractiebouwer Mack Rides uit Duitsland werkt aan rollercoasters die geoptimaliseerd zijn voor een virtualreality-ervaring. Binnen enkele jaren moeten de eerste achtbanen van dat type operationeel zijn. Er zijn twee exemplaren in ontwikkeling. "Omdat er veel techniek bij komt kijken, gaat het in ieder geval nog tot 2017 duren", laat Mack weten.

Pretparkfans suggereerden eerder dat het systeem ook zou passen bij de nieuwe achtbaan van Walibi Holland. Die baan gaat volgend jaar open. De afgelopen jaren werd er al volop met de techniek geëxperimenteerd in het Duitse Europa-Park. De tests bleken succesvol.

Naast Mack is ook de Duitse fabrikant Huss Rides bezig met het toevoegen van virtual reality aan oude attracties. Huss werd bekend door de bouw van onder andere het schommelschip, de breakdance, de topsin en de frisbee. "Deze nieuwe ervaring geeft een heel andere dimensie aan bestaande rides", zegt directeur Mirko Schulze.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be