Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini Efteling

Mini Efteling viert dertigjarig bestaan met jubileumboek

01-09-2015, 23.23 uur | Reacties

Het kleinste attractiepark ter wereld heeft iets te vieren. De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk staat dit jaar uitgebreid stil bij het dertigjarige bestaan van het miniatuurpretpark. Eind september verschijnt een speciaal jubileumboek.

Het boekwerk verschijnt op 13 september, tijdens een reünie voor oud-medewerkers. "We onthullen toekomstplannen en laten nooit eerder vertoonde ontwerpen zien", vertelt creatief directeur Arjan van Heemskerk aan Looopings. "Op dit moment ligt het boek bij de drukker."

In de Mini Efteling zijn sinds 1985 zelfgemaakte miniatuurversies te vinden van onder andere Carnaval Festival, het Spookslot en sprookjes uit het Sprookjesbos. Die werden gebouwd op een grote zolder en in een achtertuin. In de jaren tachtig en negentig was de directie van de 'grote' Efteling enthousiast over het uit de hand gelopen hobbyproject. Tegenwoordig is de relatie met Efteling-management bekoeld.

De Mini Efteling heeft in de loop der jaren meerdere pretparktalenten voortgebracht. Zo ging één van de oprichters, Jordi van Veldhoven, aan de slag bij pretparkdecorateur Jora Vision. Oud-directeur Michel den Dulk werkte achtereenvolgens als ontwerper voor de Efteling, Europa-Park en Walt Disney Imagineering. Robotbouwer Rick van Riel zet zijn kwaliteiten inmiddels in voor het Limburgse attractiepark Toverland.Meer Mini Efteling
Reacties