Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini Efteling

Mini Efteling viert dertigjarig bestaan met jubileumboek

01-09-2015, 23.23 uur

Het kleinste attractiepark ter wereld heeft iets te vieren. De Mini Efteling in het Brabantse Nieuwkuijk staat dit jaar uitgebreid stil bij het dertigjarige bestaan van het miniatuurpretpark. Eind september verschijnt een speciaal jubileumboek.

Het boekwerk verschijnt op 13 september, tijdens een reünie voor oud-medewerkers. "We onthullen toekomstplannen en laten nooit eerder vertoonde ontwerpen zien", vertelt creatief directeur Arjan van Heemskerk aan Looopings. "Op dit moment ligt het boek bij de drukker."

In de Mini Efteling zijn sinds 1985 zelfgemaakte miniatuurversies te vinden van onder andere Carnaval Festival, het Spookslot en sprookjes uit het Sprookjesbos. Die werden gebouwd op een grote zolder en in een achtertuin. In de jaren tachtig en negentig was de directie van de 'grote' Efteling enthousiast over het uit de hand gelopen hobbyproject. Tegenwoordig is de relatie met Efteling-management bekoeld.

De Mini Efteling heeft in de loop der jaren meerdere pretparktalenten voortgebracht. Zo ging één van de oprichters, Jordi van Veldhoven, aan de slag bij pretparkdecorateur Jora Vision. Oud-directeur Michel den Dulk werkte achtereenvolgens als ontwerper voor de Efteling, Europa-Park en Walt Disney Imagineering. Robotbouwer Rick van Riel zet zijn kwaliteiten inmiddels in voor het Limburgse attractiepark Toverland.Meer Mini Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be