Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Bekend Frans pretpark doneert 50.000 euro aan anti-abortusgroep

24-08-2015, 19.03 uur

Een groot Frans pretpark houdt er een opvallende politieke voorkeur op na. Het management van het historische themapark Puy du Fou is fel tegen abortus. Onlangs doneerde de directie 50.000 euro aan een christelijke organisatie die tegen abortus strijdt.

Puy du Fou blijkt de Jerome Lejeune Foundation te steunen, een zogenaamde 'pro-life-beweging'. Die wil onder meer dat moeders geen abortus mogen laten plegen als ze te horen krijgen dat hun kind het syndroom van Down heeft.

Puy du Fou werd eind jaren zeventig opgericht door de radicaal rechtse politicus Philippe de Villiers. De katholiek sprak zich meermaals uit tegen de groei van de islam in Europa. Tegenwoordig is zijn zoon Nicolas de grote baas van het park.

De streng christelijke directie van Puy du Fou heeft ook banden met de Efteling. Dierenshow Raveleijn in het Kaatsheuvelse sprookjespark wordt sinds 2013 door de Fransen verzorgd.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be