Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

'Gardaland buit bezoekers uit met absurd voordringsysteem'

11-08-2015, 15.17 uur

De bezoekers van het Italiaanse pretpark Gardaland worden schaamteloos uitgebuit. Dat vinden de makers van de Vlaamse pretparkpodcast OiP. Een merkwaardig systeem laat bezoekers ter plekke betalen om voor te dringen bij attracties.

Gardaland verkoopt niet alleen dure voordringpasjes, zoals veel collegaparken, maar biedt ook de mogelijkheid om per ride een los bedrag af te rekenen. Bij de ingang van grote attracties staat een medewerker die passanten overhaalt om een paar euro's uit te geven. Wie 5 tot 8 euro neertelt, mag de wachtrij overslaan.

"Als je staat te kijken naar het wachttijdbordje, spreken ze je aan", vertellen de kenners. "Ze zeggen dan: 'You don't want to wait? Five euros.' Een beetje als een propper op Ibiza."

Pretparkkenner Erwin Taets noemt het "een verregaande uitbuiting van de klant". "Dit gaat de beleving van bezoekers zonder pasje ernstig aantasten. Toen ik het hoorde, sloeg ik steil achterover."

Tot overmaat van ramp blijken de medewerkers van Gardaland behoorlijk traag te werken. Bij de nieuwe vrijevalachtbaan Oblivion - The Black Hole vertrekt bijvoorbeeld slechts elke drie à vier minuten een treintje. "Je staat in de bakkende zon met 40 graden." En hoe trager het personeel werkt, hoe meer voordringtickets er verkocht worden. "Ze hebben er eigenlijk baat bij dat de wachtrij langer wordt."



Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be