Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Nieuwe foto's van spectaculaire reddingsactie na achtbaancrash

04-08-2015, 22.39 uur

Nieuwe foto's tonen de nasleep van het dramatische achtbaanongeluk in pretpark Alton Towers. Brandweerlieden hebben voor het eerst zelf beeldmateriaal vrijgegeven. Ze omschrijven het bizarre incident als de "meest uitdagende situatie" waar ze ooit mee werden geconfronteerd.

In juni botsten twee karretjes van de achtbaan The Smiler op volle snelheid bovenop elkaar. Zestien passagiers raakten gewond, waarvan vijf ernstig. Twee bezoekers moesten een been laten amputeren.

Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brandweer een speciale steiger heeft moeten bouwen om bij de getroffen inzittenden in de buurt te kunnen komen. Het karretje met de slachtoffers kwam na een uur heen en weer schommelen midden in een bocht tot stilstand.

Uiteindelijk duurde het vier uur om iedereen te bevrijden. Daar waren meer dan dertig hulpverleners voor nodig. "Dat er helikopters van de media boven ons cirkelden en iedereen op social media direct commentaar leverde, bemoeilijkte de operatie", zegt een brandweercommandant.

Over de toekomst van The Smiler is nog niets bekend. De beursgenoteerde eigenaar Alton Towers waarschuwde afgelopen week wel dat er dit jaar waarschijnlijk zo'n 70 miljoen euro minder winst gemaakt zal worden vanwege het ongeluk. Bezoekers zouden het pretpark uit angst voor incidenten links laten liggen. Een merkwaardige fotoreportage van nieuwssite Mail Online bevestigt dat beeld.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be