Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zuchtje wind? Dan gaat Efteling-achtbaan Baron 1898 dicht

27-07-2015, 19.11 uur

Wie per se een ritje wil maken in Baron 1898, kan beter niet naar de Efteling gaan als het waait. Bij een zuchtje wind moet de nieuwe achtbaan stilgezet worden. Vandaag was de dive coaster in totaal slechts anderhalf uur operationeel.

Van 10.00 uur tot 13.30 uur stond de Baron stil, volgens medewerkers "vanwege de harde wind". Om 15.00 uur ging de Baron wederom dicht. Het is windkracht 3 in Kaatsheuvel. Afgelopen zaterdag was de Baron gesloten van 12.00 tot 18.00 uur.

De andere vier buitenachtbanen in het pretpark, de Python, de Bobbaan, De Vliegende Hollander en Joris en de Draak, konden de afgelopen dagen wel open blijven. Baron 1898 heeft volgens een woordvoerster een "slimme computer" die aangeeft wanneer het nodig is om de baan te sluiten.

Dat gebeurt "bij een combinatie van bepaalde weersomstandigheden", zegt de voorlichtster. De attractie zou overigens wel gewoon kunnen draaien. "Maar als er een evacuatie plaatsvindt, is het niet veilig om passagiers via een trap naar beneden te laten lopen bij harde wind."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be