Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heeft concrete plannen voor nieuw bungalowpark en hotel

07-07-2015, 23.59 uur

De Efteling werkt in het geheim aan de bouw van een nieuw bungalowpark en een groot hotel. Dat bevestigen betrokkenen naar aanleiding van berichtgeving op fansite De Vijf Zintuigen. Het vakantiepark heeft de werktitel het Loonsche Land en opent naar verwachting in het voorjaar van 2017.

De forse uitbreiding moet komen te liggen aan de zuidkant van het huidige attractiepark, in een natuurgebied van zestig hectare. Volgens de fansite gaat het om verblijfsaccommodaties met "een natuurlijke uitstraling". "Op de planning staan vakantievilla's, paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven."

Het hotel, goed voor zeventig kamers en vierhonderd bedden, krijgt naar verluidt "metershoge ramen aan de voorzijde". Er staan ook een apart receptiegebouw en een restaurant op de planning.

Een woordvoerster van de Efteling bevestigt dat er inderdaad naar mogelijkheden voor de bouw van een nieuw hotel en nieuwe vakantiewoningen gekeken wordt. Toch zou er nog niets definitief besloten zijn. "Er liggen nu verschillende opties op tafel." Het plan voor het Loonsche Land behoort tot de mogelijkheden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be