Efteling

Efteling heeft concrete plannen voor nieuw bungalowpark en hotel

07-07-2015, 23:59 uur | Reacties

De Efteling werkt in het geheim aan de bouw van een nieuw bungalowpark en een groot hotel. Dat bevestigen betrokkenen naar aanleiding van berichtgeving op fansite De Vijf Zintuigen. Het vakantiepark heeft de werktitel het Loonsche Land en opent naar verwachting in het voorjaar van 2017.

De forse uitbreiding moet komen te liggen aan de zuidkant van het huidige attractiepark, in een natuurgebied van zestig hectare. Volgens de fansite gaat het om verblijfsaccommodaties met "een natuurlijke uitstraling". "Op de planning staan vakantievilla's, paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven."


ZIE OOK: Efteling wil uitbreiden met acht hectare: nieuwe attracties en tweede hotel

Het hotel, goed voor zeventig kamers en vierhonderd bedden, krijgt naar verluidt "metershoge ramen aan de voorzijde". Er staan ook een apart receptiegebouw en een restaurant op de planning.

Een woordvoerster van de Efteling bevestigt dat er inderdaad naar mogelijkheden voor de bouw van een nieuw hotel en nieuwe vakantiewoningen gekeken wordt. Toch zou er nog niets definitief besloten zijn. "Er liggen nu verschillende opties op tafel." Het plan voor het Loonsche Land behoort tot de mogelijkheden.

ZIE OOK: Efteling presenteert plannen voor nieuw vakantiepark: 'Dichter bij de natuur kun je niet komen'

Reacties