Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nóg een pretpark waar selfiesticks verboden worden

07-07-2015, 21.42 uur

Steeds meer pretparken kiezen ervoor om selfiesticks te verbieden. Ook Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, heeft besloten dat de uitschuifbare camerastokken in attracties niet meer gebruikt mogen worden.

De regel geldt niet alleen voor heftige thrillrides als achtbanen, maar ook voor rustige familieattracties. Eerder besloten Walibi Holland en de Plopsa-parken hetzelfde. In de Efteling hangen bij sommige attracties bordjes waarop expliciet vermeld wordt dat selfiesticks niet zijn toegestaan.

"De stokken vormen een veiligheidsrisico", zegt woordvoerder Jakob Wahl van Europa-Park. "Ze kunnen bijvoorbeeld uit de handen van passagiers glippen, waardoor andere passagiers bezeerd raken." Het pretpark gaat bordjes ophangen die bezoekers op de nieuwe regel wijzen.

Disneyland Paris gaat nog een stapje verder. Daar mogen selfiesticks sinds 1 juli helemaal niet meer gebruikt worden, ook niet op paden en pleinen.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be