Deltapark Neeltje Jans

Nieuwe attractie: herbeleef de watersnoodramp van 1953

08-07-2015, 08.07 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Benieuwd hoe het voelde om de watersnoodramp van 1953 mee te maken? Een nieuwe attractie laat bezoekers de dodelijke stormvloed herbeleven. Deze week ging de nieuwigheid open in het Zeeuwse pretpark Neeltje Jans.

De zogeheten 'Delta Experience' speelt zich af in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. Toeschouwers komen eerst terecht in de slaapkamer van een meisje, waar het flink begint te stormen. Wat volgt is een spectaculaire simulator met speciale effecten.


ZIE OOK: Ophef en woede over 'Watersnoodramp: The Ride'

"We willen jonge mensen, die niet van de ramp weten, laten ervaren hoe het is als er een ramp gebeurt", vertelt directeur Bert van de Hoef aan Looopings. Volgens hem zijn de eerste reacties positief. "Ik heb mensen er zo geëmotioneerd uit zien komen dat ze tranen in hun ogen hadden."

Bij de aankondiging van de stormsimulator klonk in februari nog veel kritiek. Nabestaanden en overlevenden noemden het smakeloos om van de ramp een attractie te maken. Volgens Van de Hoef is de "educatieve beleving", die bijna 1 miljoen euro kostte, juist leerzaam en respectvol.

ZIE OOK: Nieuwe attractie Madurodam wordt 'spectaculaire en interactieve show'

Reacties