Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Spectaculaire geldroof in Phantasialand: meer dan half miljoen euro gestolen

22-06-2015, 13.08 uur

Dieven hebben in Phantasialand zaterdagavond een gigantisch geldbedrag buitgemaakt. Ze braken in bij een kantoor en plunderden een kluis met entreegeld. Naar verluidt namen de rovers meer dan een half miljoen euro mee.

De politie denkt te maken te hebben met professionele criminelen. Ze sloegen toe tijdens de Fantasypride, een groot homo-evenement waar duizenden bezoekers op af kwamen. De roof vond om 23.00 uur plaats, toen het feest nog in volle gang was. Mogelijk is hun actie door de luide muziek niet opgemerkt.

De inbrekers wisten een gat in een muur te maken, waardoor ze een beveiligde deur konden omzeilen. Ze wisten precies waar de kluissleutel verstopt was en wanneer ze moesten toeslaan. De kluis zou de ochtend erna geleegd worden. Daarom wordt aangenomen dat de dieven hulp kregen van een of meerdere medewerkers van het Duitse pretpark.

Volgens de Duitse krant Bild is de politie op zoek naar een man en een vrouw, waarschijnlijk een echtpaar. Het is niet duidelijk of er camerabeelden zijn gemaakt.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be