Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Roy Donders in rolstoel door de Efteling: 'Ik kon amper een sigaretje opsteken'

19-06-2015, 09.13 uur

Roy Donders heeft een dagje door de Efteling gereden in een rolstoel. Dat deed hij om aandacht te vragen voor gehandicapten. De Brabantse stylist kreeg ook een speciaal pak aan waarin hij moeilijk kon bewegen.

Donders had het er moeilijk mee. "Het pak ziet er natuurlijk niet uit en het is heel zwaar. Ik kan niet met mijn handen praten en voor mijn gevoel weegt mijn voet wel vijftien kilo." Ook met het roken van een sigaretje zei hij moeite te hebben.

Zus Rian kreeg daarnaast een bril op waardoor het leek of ze een oogziekte had, maar daar had ze eigenlijk geen zin in. "Ik wilde helemaal niet stilzitten in een rolstoel, ik wilde gewoon met die mensen een dagje naar de Efteling. Vind ik veel leuker." De bril ging daarom al snel af.

Overigens heeft Donders ook ervaring met een voorkeursbehandeling in de Efteling. Vorig jaar mocht hij zonder te wachten plaatsnemen in elke attractie. De Tilburger werd als vip overal via de uitgang binnengelaten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be