Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretpark Alton Towers weer open na achtbaancrash, slachtoffer (17) verliest been

08-06-2015, 19.49 uur

Een slachtoffer van het ernstige achtbaanongeluk in Alton Towers moet een van haar ledematen missen. Doktoren hebben het linkerbeen van de 17-jarige Leah Washington boven haar knie geamputeerd.

Washington raakte zwaargewond toen het achtbaankarretje waarin ze zat vorige week dinsdag tegen een ander bakje aan botste. Ze zat voorin een trein van The Smiler, een rollercoaster met veertien inversies en een topsnelheid van 85 kilometer per uur. Het meisje, dat in het pretpark een eerste date had, brak ook haar linkerhand.

Een woordvoerder van het Engelse park noemt het nieuws "extreem tragisch". Alton Towers was vandaag voor het eerst open sinds het drama. The Smiler draait voorlopig niet. Over de toekomst van de baan is nog geen beslissing genomen. Vanwege het lopende onderzoek naar de oorzaak van de crash zijn ook de naastgelegen attracties Enterprise en dive coaster Oblivion voorlopig buiten gebruik.

Daarnaast is achtbaan Sonic Spinball dicht omdat daar extra veiligheidsmaatregelen genomen worden. In zusterparken Thorpe Park en Chessington World of Adventures staan om dezelfde reden nog twee attracties stil.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be