Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Vijf zwaargewonden bij achtbaanongeluk: karretjes op elkaar gebotst

02-06-2015, 16.16 uur

Bij een ongeluk met de achtbaan The Smiler in het Engelse attractiepark Alton Towers zijn vijf bezoekers ernstig gewond geraakt. Twee karretjes botsten vanmiddag door onbekende oorzaak op elkaar. Eén bakje was leeg, in de andere zaten zestien passagiers.

De zwaargewonde slachtoffers zijn met ambulances en een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Twaalf anderen raakten lichtgewond. The Smiler is recordhouder op het gebied van inversies: geen enkele andere rollercoaster ter wereld gaat veertien keer over de kop.

Ooggetuigen melden dat de inzittenden keihard hebben geschreeuwd en gegild van de pijn. "Het leek wel een auto-ongeluk, zo hard was de klap", zegt een passant. Na de crash bleef de volle trein minutenlang heen en weer schommelen. De attractie was eerder vandaag gesloten vanwege technische problemen.

Alton Towers heeft een onderzoek aangekondigd naar de oorzaak van het incident. The Smiler, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, haalt een topsnelheid van 85 kilometer per uur.

Sinds de opening in 2013 zijn er regelmatig problemen met de spectaculaire achtbaan. In augustus 2013 was de ride vijf dagen dicht nadat er scheuren werden gevonden in de fundering van een steunbalk. Eerder braken onderdelen af en kregen passanten wielen in hun gezicht.Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be