Efteling

Efteling steekt 2 miljoen euro in nieuw sprookje: Pinokkio strijkt neer in Sprookjesbos

01-06-2015, 09.51 uur | Reacties

De Efteling gaat het sprookje van Pinokkio toevoegen aan het Sprookjesbos. Dat heeft het attractiepark zojuist zelf bekendgemaakt. De uitbreiding kost maar liefst 2 miljoen euro. Na de zomer beginnen de bouwwerkzaamheden. In het voorjaar van 2016 moet het nieuwe tafereel af zijn.

De uitbeelding komt te liggen tussen Roodkapje en de Rode Schoentjes, op de plaats waar nu een gesloten eettentje staat. Verkooppunt 'In de Noordpool' werd geopend in 1955 en staat leeg sinds 1978. Naast het huisje is sinds 1973 Kapitein Gijs te vinden, een Holle Bolle Gijs met een groot kanon. Hij krijgt een nieuwe, nog onbekende plek in het park, vertelt een woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Directeur Efteling wil nieuw sprookje in het SprookjesbosHet van oorsprong Italiaanse verhaal wordt vormgegeven door Efteling-ontwerpers Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani. Jansen was eerder verantwoordelijk voor de toevoeging van het huisje van Vrouw Holle aan het Sprookjesbos. Castellani, zelf een Italiaan, werkte als art-director mee aan Efteling-producties als Sprookjesboom, TiTaTovenaar en Jokie.

Na de zomer verschijnen de eerste ontwerpschetsen. De Efteling heeft om inspiratie op te doen contact gezocht met de Pinokkio-stichting in het Italiaanse dorpje Collodi. Pinokkio wordt het 29e sprookje in het Sprookjesbos. De laatste toevoeging tot nu toe was De Nieuwe Kleren van de Keizer in 2012.

Directeur Fons Jurgens zei afgelopen najaar nog dat hij het sprookje van het Lelijke Eendje wel in het Sprookjesbos zou willen zien. Toch komt de keuze voor Pinokkio niet helemaal uit de lucht vallen: eind september gaat in het Efteling Theater een musical over de betoverde houten pop in première.

ZIE OOK: Efteling claimt 'Disney-sprookje' Pinokkio voor eigen musical

Reacties