Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Abonnementverkoop Efteling werkt hopeloos ouderwets'

06-06-2015, 20.31 uur

Het aanvragen, vernieuwen en opzeggen van een Efteling-abonnement werkt ontzettend onhandig en hopeloos ouderwets. Dat claimt Efteling-fansite Eftelist. Veel praktische zaken zijn vandaag de dag nog steeds niet goed geregeld, staat in een betoog op de site.

"Alles, maar dan ook alles kun je in Nederland via een website of een klikje in een app fiksen, van je belastingaangifte tot elke avond een andere bezorgpizza", schrijft Eftelist-lid Ramon Heeren. "Een abonnement moet voor de Efteling toch niet zó moeilijk te regelen zijn?"

Hij klaagt dat abonnementen niet stop te zetten zijn in het eerste jaar, zelfs wanneer abonnees binnen die periode in het pretpark gaan werken. Daarnaast moeten oude pasjes bij een servicebalie omgewisseld worden voor een nieuw exemplaar, in plaats van dat de Efteling nieuwe pasjes gewoon per post opstuurt.

"Maar boven alles stoort het dat het nog immer niet mogelijk is om een Efteling-abonnement via internet aan te vragen of te wijzigen!", aldus Heeren. "Dat je hiervoor anno 2015 nog altijd in de rij moet gaan staan, voelt als een zwaar onhandig reliek uit vroeger tijden."

Veel vaste Efteling-bezoekers zijn het kennelijk met Heeren eens. Het aandachtspunt steeg in een week tijd naar de bovenste regionen van een ranglijst met verbeterpunten in het park.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be