Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Ongepast of aangrijpend? Eerste Wereldoorlog als pretparkattractie

14-06-2015, 21.23 uur

Het Franse themapark Puy du Fou heeft het aangedurfd om de Eerste Wereldoorlog te gebruiken als thema voor een pretparkattractie. In de nieuwe walkthrough Les Amoureux de Verdun wandelen bezoekers door levensechte loopgraven met vechtende soldaten.

De overdekte attractie maakt gebruik van acteurs, animatronics, projectietechnieken en andere speciale effecten. In de loopgraven worden onder meer granaatinslagen en gasaanvallen nagebootst. Het gebied is bezaaid met landmijnen en prikkeldraad. In een emotionele slotscène leggen beide kampen ter gelegenheid van kerstavond de wapens neer.

Volgens directeur Nicolas de Villiers heeft het pretpark er alles aan gedaan om de heftige attractie zo respectvol mogelijk te maken. "Het moest niet te spectaculair worden, maar ook niet te statisch." De walktrough vertelt het verhaal van een soldaat die in de winter van 1916 vanaf het front brieven schrijft aan zijn geliefde. De reis eindigt hartverscheurend als blijkt dat de soldaat de oorlog niet overleeft.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be