Puy du Fou

Ongepast of aangrijpend? Eerste Wereldoorlog als pretparkattractie

14-06-2015, 21:23 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Het Franse themapark Puy du Fou heeft het aangedurfd om de Eerste Wereldoorlog te gebruiken als thema voor een pretparkattractie. In de nieuwe walkthrough Les Amoureux de Verdun wandelen bezoekers door levensechte loopgraven met vechtende soldaten.

De overdekte attractie maakt gebruik van acteurs, animatronics, projectietechnieken en andere speciale effecten. In de loopgraven worden onder meer granaatinslagen en gasaanvallen nagebootst. Het gebied is bezaaid met landmijnen en prikkeldraad. In een emotionele slotscène leggen beide kampen ter gelegenheid van kerstavond de wapens neer.


ZIE OOK: Bellewaerde profiteert van Eerste Wereldoorlog

Volgens directeur Nicolas de Villiers heeft het pretpark er alles aan gedaan om de heftige attractie zo respectvol mogelijk te maken. "Het moest niet te spectaculair worden, maar ook niet te statisch." De walktrough vertelt het verhaal van een soldaat die in de winter van 1916 vanaf het front brieven schrijft aan zijn geliefde. De reis eindigt hartverscheurend als blijkt dat de soldaat de oorlog niet overleeft.

ZIE OOK: Nieuw hotel en nieuwe show in groot Frans themapark

Reacties