Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Populair Frans pretpark: 'Een achtbaan komt er bij ons niet in'

07-06-2015, 10.11 uur

Raar maar waar: in een van de best bezochte pretparken van Europa staat geen enkele mechanische attractie. En dat zal voorlopig wel zo blijven. Het Franse themapark Puy du Fou biedt het neusje van de zalm op het gebied van shows.

"Een achtbaan zullen wij nooit bouwen" zegt directeur Nicolas de Villiers in gesprek met Looopings. "Het is lastig om een verhaal te vertellen met een ride." Voor het ontwikkelen van een nieuwe voorstelling trekken de Fransen drie tot vier jaar uit. "Het voelt als het ontwikkelen van een goede wijn: het kost tijd."

En die formule is kennelijk een schot in de roos, want Puy du Fou is op Disneyland Paris na het populairste pretpark van Frankrijk. Vorig jaar trok de bestemming 1,9 miljoen bezoekers. Dat is meer dan bijvoorbeeld Parc Astérix en Phantasialand. Ook de Efteling was gecharmeerd van het concept: een delegatie van Puy du Fou verzorgt sinds 2013 paardenshow Raveleijn in het Brabantse sprookjespark.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be