Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeitpark Plohn

Alternatief voor ouderwetse paardenshow: achtbaan in westernarena

24-05-2015, 19.47 uur

Als Slagharen en Bobbejaanland een nieuwe bestemming zoeken voor hun oude westerntheaters, kunnen ze een voorbeeld nemen aan een Duits pretpark. In Freizeitpark Plohn (Oost-Duitsland) is een grote arena met paardenshows omgebouwd tot het decor van een gloednieuwe achtbaan.

De attractie 'Miniwah und das Geheimnis von Gold Creek City', een elektrisch aangedreven mijntreintje, maakt twee ritjes door een overdekt cowboystadje. Tijdens het eerste, rustige rondje wordt het verhaal achter de ride uitgebeeld. Daarna volgt een snellere tweede ronde.

Het pretpark investeerde 3 miljoen euro om de paardenstallen te vervangen door de rollercoaster. Freizeitpark Plohn heeft nu vijf achtbanen in huis. De nieuwe attractie had eigenlijk gisteren open moet gaan, maar dat ging niet door vanwege problemen met de elektronica.

Bobbejaanland heeft eerder geprobeerd om de oude paardenshow nieuw leven in te blazen door stuntfietsers aan het spektakel toe te voegen. Dit jaar staat de arena leeg. De westernvoorstelling in Attractiepark Slagharen wordt nog wel opgevoerd.



Meer Freizeitpark Plohn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be