Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Gezocht: geld voor nieuwe attracties Plopsaland

24-05-2015, 15.31 uur

Iemand een zakcentje over? Iedereen met geld kan binnenkort investeren in Plopsaland. Eigenaar Studio 100, het entertainmentbedrijf van Gert Verhulst, hoopt nog voor de zomer vele tientallen miljoenen euro's op te halen door leningen te verstrekken.

Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. De obligatie-uitgifte is niet alleen bedoeld voor investeerders en rijke particulieren, maar ook voor 'gewone' spaarders. Zo kunnen alle Belgen meebetalen aan nieuwe projecten van het media-imperium.

Het is nog niet duidelijk wat er precies met het geld gaat gebeuren, maar Studio 100 wil in ieder geval blijven investeren in de verschillende Plopsa-attractieparken. Bij Plopsaland De Panne, het vlaggenschip van de pretparkgroep, moet de komende jaren een groot hotel verrijzen. Daarnaast zijn de Belgen van plan om een Nederlands pretpark over te nemen.

In de attractiebranche wordt de laatste tijd vaker gebruikgemaakt van alternatieve methodes om nieuwigheden te financieren. Ook Toverland leende onlangs geld, dat gebruikt is voor het opknappen van een bobsleebaan. De eigenaar van familiepark de Julianatoren verkocht zijn huis om een uitbreiding te kunnen bekostigen.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be