Disneyland Paris

Discriminatie? Duurdere kaartjes Disneyland voor buitenlanders

20-05-2015, 13.30 uur | Reacties

Kaartjes voor Disneyland Paris zijn voor Belgen en Fransen veel goedkoper dan voor bezoekers uit alle omliggende landen. Een Belg kan bijvoorbeeld voor 45 euro naar binnen, terwijl een Duitser 62 euro moet neertellen. Pure discriminatie, vindt Europarlementariër Marc Tarabella.

Hij vergeleek de tarieven voor Fransen, Belgen, Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Denen en Roemenen met elkaar. Bij hotelovernachtingen in het pretparkresort zijn de verschillen nog groter. Franse families betalen 865 euro voor een tweedaags verblijf. Een Italiaans gezin is voor hetzelfde tripje maar liefst 1339 euro kwijt.


ZIE OOK: 'Disneyland Paris naait Britten met duurdere entreekaarten'

"Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie", concludeert de Belgische politicus in De Standaard. "Het gaat in tegen de Europese regels en is strafbaar." Hij heeft het probleem gisteren aangekaart bij de Europees commissaris voor Digitale Eengemaakte Markt in het Europees Parlement.

Een woordvoerder van Disneyland verdedigt de opmerkelijke prijsverschillen. Volgens hem zijn de standaardtarieven in elk land hetzelfde, maar gelden er verschillende aanbiedingen op basis van vakantieperiodes. "Er zijn geen EU-landen die systematisch meer moeten betalen", beweert hij.

De voorlichter raadt bezoekers aan om met behulp van vertaalprogramma's ook buitenlandse Disney-sites af te struinen, op zoek naar goedkopere tickets.

ZIE OOK: Disneyland Paris aangeklaagd wegens discriminatie

Reacties