Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Foutje, bedankt: nieuwe mega-achtbaan lijkt niet in elkaar te passen

17-05-2015, 13.13 uur

Een Duits pretpark is ogenschijnlijk op een pijnlijk probleem gestuit bij de bouw van een nieuwe mega-achtbaan. Tijdens het in elkaar zetten van de spectaculaire rollercoaster Kärnan in Hansa-Park (Noord-Duitsland) bleek dat enkele baandelen niet op elkaar aansluiten.

Daardoor laten testritjes nog altijd op zich wachten. Kärnan wordt gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer. De fabrikant heeft een reputatie op het gebied van constructiefouten. Bij de oplevering van de Gerstlauer-achtbaan The Smiler in Alton Towers (Engeland) gebeurde in 2013 hetzelfde.

Toen is een baandeel uiteindelijk net zolang geforceerd tot alles leek te passen. Vervolgens kwam er zoveel druk op de constructie te staan dat er regelmatig bouten en andere onderdelen loskwamen. The Smiler werd maanden na de opening nog geteisterd door technische problemen.

Hoe Gerstlauer het probleem dit keer denkt te gaan oplossen, is niet duidelijk. Er is nog geen openingsdatum van de nieuwe achtbaan gecommuniceerd. Kärnan is 73 meter hoog en moet een topsnelheid van 127 kilometer per uur halen. Grootste bijzonderheid is een verticale lift in een immense toren.

Gerstlauer leverde de afgelopen jaren ook achtbanen voor bijvoorbeeld Duinrell, Plopsland De Panne en Bobbejaanland.

Meer Hansa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be