Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezoekersaantallen Efteling onverwacht fors gestegen

30-04-2015, 10.55 uur

Hoewel de Efteling er vooraf eigenlijk niet op rekende, zijn de bezoekersaantallen het afgelopen jaar toch gestegen. In 2014 trok het attractiepark bijna 4,4 miljoen gasten. Dat zijn maar liefst 250.000 bezoekers meer dan een jaar eerder.

In 2014 kwamen er geen nieuwe attracties bij. "Maar dankzij het goede weer hebben we toch een recordjaar gehad", reageert een woordvoerster. Daarnaast is er vooral ingezet op zakelijke evenementen en het trekken van meer buitenlandse bezoekers.

Met name Duitsers en Belgen wisten de weg naar het Sprookjesbos beter te vinden. Het aantal Belgische gasten steeg met een kwart. De hoeveelheid Duitsers vloog met 13 procent omhoog. De Efteling hoopt tot 2020 "in kleine stapjes" door te kunnen groeien naar 5 miljoen bezoekers op jaarbasis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be