Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Italiaanse gastarbeiders repareren attracties in Avonturenpark Hellendoorn

01-05-2015, 08.37 uur

In Avonturenpark Hellendoorn werken sinds afgelopen weekend vijftien Italianen. Ze houden zich bezig met het repareren en onderhouden van attracties, bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Het gaat om een internationaal stageproject.

"Het is niet de bedoeling dat de Italianen direct in contact komen met onze bezoekers", zegt voorlichter René Peul over de gastarbeiders. "Ze hebben immers geen personeelstraining gehad en ze spreken de taal niet. We houden hen zoveel mogelijk achter de schermen." Als er geen technisch werk voorhanden is, ondersteunen ze de tuindienst.

De communicatie tussen de Italianen en de eigen medewerkers van Hellendoorn verloopt stroef, melden insiders. Er zijn twee begeleiders aanwezig die Engels spreken, maar dat lost niet alle problemen op. "Mensen hier uit de omgeving zijn doorgaans geen talenwonders", geeft Peul toe.

Hellendoorn zette onlangs nog achttien ervaren werknemers op straat. Concullega Attractiepark Slagharen kwam een jaar geleden onder vuur te liggen na het aannemen van een groep Spaanse gastarbeiders. "Zij zijn een stuk goedkoper dan Nederlanders met een heel ander eisenpakket", vertelde de toenmalige directrice.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be