Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Italiaanse gastarbeiders repareren attracties in Avonturenpark Hellendoorn

01-05-2015, 08:37 uur | Reacties

In Avonturenpark Hellendoorn werken sinds afgelopen weekend vijftien Italianen. Ze houden zich bezig met het repareren en onderhouden van attracties, bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Het gaat om een internationaal stageproject.

"Het is niet de bedoeling dat de Italianen direct in contact komen met onze bezoekers", zegt voorlichter René Peul over de gastarbeiders. "Ze hebben immers geen personeelstraining gehad en ze spreken de taal niet. We houden hen zoveel mogelijk achter de schermen." Als er geen technisch werk voorhanden is, ondersteunen ze de tuindienst.

ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn stuurt ervaren medewerkers weg: 'Attracties worden onveiliger'

De communicatie tussen de Italianen en de eigen medewerkers van Hellendoorn verloopt stroef, melden insiders. Er zijn twee begeleiders aanwezig die Engels spreken, maar dat lost niet alle problemen op. "Mensen hier uit de omgeving zijn doorgaans geen talenwonders", geeft Peul toe.

Hellendoorn zette onlangs nog achttien ervaren werknemers op straat. Concullega Attractiepark Slagharen kwam een jaar geleden onder vuur te liggen na het aannemen van een groep Spaanse gastarbeiders. "Zij zijn een stuk goedkoper dan Nederlanders met een heel ander eisenpakket", vertelde de toenmalige directrice.

ZIE OOK: Slagharen vliegt goedkope Spaanse gastarbeiders in

Reacties
Bijdrage