Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Muziek nieuwe achtbaan Efteling vandaag opgenomen

11-04-2015, 13.23 uur

Zeer binnenkort weten we hoe de soundtrack van de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 klinkt. De muziek wordt vandaag opgenomen in de Galaxy Studios, een grote opnamestudio in het Belgische plaatsje Mol.

De verschillende melodieën voor in en om de attractie, gecomponeerd door Efteling-huiscomponist René Merkelbach, worden gespeeld door het symfonieorkest Brussels Philharmonic. Eerder deed de Efteling voor attractiemuziek een beroep op het Praags Symfonieorkest (De Vliegende Hollander en Joris en de Draak) en Het Brabants Orkest (Raveleijn en Aquanura).

Toch zijn het Brussels Philharmonic en het pretpark geen onbekenden voor elkaar. De Belgen waren vorig jaar al verantwoordelijk voor de muziek van de speciale ochtendvoorstelling van fonteinenspektakel Aquanura.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be