Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoeker (6) breekt been in Carnaval Festival

17-03-2015, 22.26 uur

Een schoolreisje naar de Efteling is voor een jongetje van 6 afgelopen maandag zeer pijnlijk afgelopen. Doordat het jochie halverwege een ritje in Carnaval Festival uitstapte, kwam hij onder een van de karretjes terecht. Hij brak daarbij zijn kuit- en scheenbeen.

Dat weet De Telegraaf te melden. Het slachtoffer volgde het voorbeeld van een vriendje dat stiekem de beugel openmaakte en uit het wagentje stapte. Bij de andere knul ging het fout. Het bakje reed tergend langzaam over zijn onderbeen heen, terwijl hij zich gillend probeerde los te maken.

Pas aan het einde van de rit kregen Efteling-medewerkers door dat er iets niet in de haak was. In de attractie hangen geen beveiligingscamera's. De jongen is met zijn moeder naar het ziekenhuis gegaan, waar hij onder narcose moest worden gebracht vanwege de hevige pijn. Inmiddels zit hij tot aan zijn lies in het gips.

Bordjes
De Efteling is niet van plan extra maatregelen te nemen om dergelijke incidenten te voorkomen. "Die beugel zit er niet voor niks", zegt een woordvoerster. "En bordjes brengen baldadige jongens wellicht juist op verkeerde gedachten."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be