Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan bouwt replica van houten achtbaan Pegasus in K'Nex

17-03-2015, 15.15 uurBeeld: Jochem Giesbers

Hoewel de houten achtbaan Pegasus in de Efteling al zes jaar geleden gesloopt is, blijven de herinneringen aan de verdwenen rollercoaster springlevend. Een hobbyist heeft een replica van de Pegasus gebouwd met behulp van K'Nex.

Jochem Giesbers (25) werkte drie maanden lang aan het indrukwekkende model. De exacte lay-out heeft hij uitgestippeld met behulp van bouwtekeningen. "Daardoor kwam ik aan de juiste verhoudingen." De K'Nex-Pegasus is zo'n vier meter lang en ongeveer tachtig centimeter hoog.

De constructie werkt echt met behulp van speciale motoren. Jochem heeft aan alle details gedacht. Zo bracht hij aan de zijkant van de kettinglift en de bochten extra ondersteuningen aan. "In feite ondersteunen ze niets, maar ze zijn er puur voor de show. De Pegasus had die namelijk ook."







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be