Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Praha

Studio 100 verovert de wereld: plannen voor Plopsaland in Tsjechië

17-03-2015, 20.26 uur

Na België, Nederland, Duitsland en Polen krijgt ook Tsjechië waarschijnlijk een eigen versie van Plopsaland. Eigenaar Studio 100 heeft een deal met een Tsjechische partij gesloten om daar een pretpark uit de grond te stampen met attracties rond tekenfilmfiguren Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

Het is de bedoeling om in eerste instantie een Mayaland neer te zetten, naar voorbeeld van themagebieden in Plopsaland De Panne in België en het Duitse Holiday Park. De bouwvergunning is al aangevraagd. Bij het nieuwe Plopsa-park in Polen neemt Studio 100 hoogstwaarschijnlijk zelf ook een financieel belang. Dat gebeurt in Tsjechië niet.

Ondertussen staan op de achtergrond nog meer dan vijftig partijen te trappelen om de pretparkmascottes te mogen gebruiken. "In China, de Verenigde Staten, Australië, Canada, noem maar op", zegt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof.

Meer Majaland Praha
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be