Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Voor het eerst in vijftig jaar weer vlooiencircus op Tilburgse kermis

12-03-2015, 15.41 uur

Jongeren zullen zich wellicht even achter de oren krabben, maar voor veel ouderen is het een feest van herkenning. Op de Tilburgse kermis staat komende zomer voor het eerst in zo'n vijftig jaar een nostalgisch vlooiencircus.

Vlooiencircussen en vlooientheaters behoorden tot de jaren dertig tot de standaardattracties op kermissen en jaarmarkten. Voor de acts werden vlooien vastgebonden aan karretjes en op kleine balletjes en touwtjes gezet, waardoor het leek of ze kunstjes deden. Kermisexploitant Van Oosten haalt het klassieke concept terug naar Tilburg, meldt KermisTilburg.nl.

Het modernere vlooiencircus moet het anno 2015 echter hebben van illusies: alle minitoestellen bewegen door elektrische, mechanische of magnetische hulpmiddelen. In 2009 was zo'n theatertje ook in de Efteling te zien.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be