Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Marineland Mallorca

Omstreden dolfijnentrainer dood gevonden, politie denkt aan zelfmoord

08-03-2015, 18.47 uur

Een beroemde Spaanse dolfijnentrainer die verdacht werd van het mishandelen van dolfijnen, is dood gevonden. Hij heeft volgens de politie hoogstwaarschijnlijk zelfmoord gepleegd. De man werd vermist sinds het opduiken van videobeelden waarop hij de dieren uitscheldt, schopt en slaat.

Het levenloze lichaam van de trainer, Jose Luis Barbero, lag in zijn auto op een vliegveld op het Spaanse eiland Mallorca. Daar was de man de afgelopen jaren werkzaam bij zeedierenpark Marineland, dat eigendom is van dezelfde parkengroep als het Dolfinarium in Harderwijk.

Barbero had zijn baan in Spanje opgegeven: hij zou deze maand aan de slag gaan voor het Georgia Aquarium in de Amerikaanse staat Atlanta. Na de publicatie van de beelden vielen zowel zijn nieuwe werkgever als verschillende belangenorganisaties over hem heen.

Meer Marineland Mallorca
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be